Fietsenoverhandiging
activiteit
Fietsen actie
datum activiteit

Fietsenactie: 6 KWB-afdelingen uit Heusden-Zolder schenken 45 fietsen aan opvangcentrum De Bark.

 

Hoe dit initiatief tot stand is gekomen: in het opvangcentrum De Bark zijn er heel wat bewoners die graag een job willen uitoefenen maar niet over een geschikt vervoermiddel beschikken. 

Daarom zijn de 6 KWB afdelingen uit Heusden-Zolder gaan samen zitten om een oplossing te zoeken en deze mensen aan degelijke fietsen te helpen.

Door corona is de verkoop van elektrische fietsen zo’n een succes geworden dat de meeste mensen wel geen raad wisten met hun oude gewone fiets.  Via onze kanalen en de pers werd er een flyer actie opgezet, waar mensen hun oude fiets konden afleveren.

In samenwerking met KWB, de fietsersbond, De Bark en de gemeente Heusden-Zolder werd het fietsentekort op een bijeenkomst besproken en van daaruit is er een overkoepelend initiatief op poten gezet.  De KWB afdelingen (Heusden-centrum, Boekt, Eversel, Bolderberg, Berkenbos en Zolder) hebben met veel enthousiasme hun schouders hier onder gezet en hebben deze sociale actie uitgewerkt.  Ook de Fietsersbond in Heusden-Zolder heeft onze actie ondersteund en geholpen met de verspreiding van de praktische en technische informatie.

De Bark zelf was uiteraard zeer tevreden over het initiatief en heeft meteen zijn medewerking verleend.  De Bark zelf beschikt over een klein fietsatelier waarin twee vrijwilligers de fietsen herstellen.