Welke activiteit
Fietsfotozoektocht
Datum en uur v/d activiteit
2022-06-01T12:00:00
Plaats v/d activiteit
Heusden-Zolder
KWB stempel
Ja
Kindvriendelijk
Ja
Foto v/d Activiteit
fotozoektocht

Naar jarenlange traditie bieden wij ook deze zomer weer een fietsfotozoektocht aan. 

De verschillende dorpsraden van onze gemeente hebben zich de laatste tijd bezig gehouden met het project ‘trage wegen’.  Zij proberen die oude dikwijls in onbruik geraakte wegjes en paden te herwaarderen.  Zo kreeg een groot aantal van die wegen ook een naam en bijbehorend naambordje.  Je kan het al raden: dit jaar proberen wij zoveel mogelijk gebruik te maken van deze ‘trage wegen’ in onze fietsfotozoektocht.

Dit heeft een zoektocht van bijna 30 km opgeleverd (die je in verschillende delen kan afleggen).  De trage wegen die wij aandoen zijn bij normale weersomstandigheden goed berijdbaar met een gewone fiets.  Tijdens deze zoektocht moet je op zoek gaan naar foto’s van grote en kleine dingen die je onderweg tegenkomt (op rustige of autovrije plaatsen).

 De volledige uitleg kan je  hier vinden.

Hier  kan je trouwens de volledige fietstocht GRATIS downloaden en afdrukken.  Wie daar niet in slaagt en niemand vindt die daarbij kan helpen, kan ook terecht in café De Kring voor een papieren exemplaar (maandag & dinsdag gesloten).  Tijdens het jaarlijks verlof (begin juni) kan je ook bij Danny terecht (Merelstraat 46 / 0478 30 34 12).

Je kan vanaf nu dus gratis deelnemen tot eind augustus. 

Indien je je antwoordblad ten laatste op 31 augustus ’22 bezorgt aan Danny (Merelstraat 46) kom je in aanmerking voor één van de prijzen.  De winnaars krijgen hun prijs thuisbezorgd en worden bekend gemaakt in de ‘Lééft’ van oktober.

Of je deze tocht op je eentje of samen met je gezin, familie, buren of vrienden wil afleggen, het is en blijft een echte aanrader om onze eigen omgeving nog beter te leren kennen en een aangename dag (of dagen) te beleven!

De formulieren voor de fiets-fotozoektocht kan je hier downloaden

Kostprijs
Gratis