Welke activiteit
Lentewandeling Pasar
Datum en uur v/d activiteit
2022-05-21T10:00:00
Plaats v/d activiteit
Duitsland
Foto v/d Activiteit
Pasar

Lentewandeling Pasar naar de Eurode regio

Zaterdag 21 mei 2022

 

Na twee jaar na elkaar uitgesteld te zijn, komt het er toch eindelijk van.  Wij gaan wandelen in het land van Rode.  Dit is de regio Kerkrade, Herzogenrath en omstreken zoals die vroeger bekend stond.  Eeuwenlang zijn beide gemeenten erg verbonden met elkaar geweest en gebleven, getuige daarvan de Burg Rode, de Abdij Rolduc en de Baalsbruggermolen.

In deze regio is lange tijd strijd geleverd tussen de graven van Saffenberg en de hertogen van Limburg.  De huidige landsgrens, bepaald door het riviertje de Worm (of Wurm in het Duits), werd vastgelegd ten tijde van Napoleon.  En het is dat riviertje dat tijdens onze wandeling een voorname rol zal spelen, want heel dikwijls zal het in ons blikveld zitten.

Als je op een landkaart kijkt dan zie je in deze regio heel veel bewoning met gemeenten als Kerkrade en Herzogenrath en iets verderop het dichtbevolkte Aachen.  En toch vonden wij bijna wonderbaarlijk een heel mooi stukje natuur te midden van al die drukke bebouwing.

De autocar brengt ons tot voor de poorten van de imposante abdij Rolduc waar wij even een kijkje gaan nemen en een lekkere kop koffie/thee met een stukje taart voorgeschoteld krijgen.  Daarna trekken we onze (stoute) schoenen aan en zetten wij aan voor het eerste deel (+ 8 km) van onze wandeling, eerst nog enige tijd op Nederlandse bodem, maar toch al redelijk snel de Duitse natuur in. 

We proberen te genieten van de tocht die zowel door bos als open gebied gaat, klimmend en dalend, zoals een echte natuurwandeling moet zijn. 

Onderweg nemen we regelmatig een rustpauze om even rondom ons heen te kijken.

Na een drietal uurtjes stappen, houden we halt in afspanning ‘Landhaus Wurmtal’ waar we een groentesoep aangeboden krijgen en vrijblijvend kunnen drinken en even uitrusten.  Helaas is picknicken binnen in de zaak niet toegestaan.  U zal dit ervoor of erna tijdens de wandeling moeten doen.

Onze namiddagtocht van max. 5.5 km is wat korter maar daarom niet minder mooi en gevarieerd.  En tot slot wacht ons een leuke receptie aan de autocar alvorens we naar het restaurant rijden.  Er wordt ons een buffet aangeboden met naar keuze een varkensschnitzel met twee verschillende sauzen, ofwel een varkensgoulash.  Als begeleiding is er keuze tussen frieten, gebakken aardappels of deegwaren.  Afsluiten doen we met een ijsje met warme kersen.

Na dit lekker avondmaal begeven wij ons terug huiswaarts na een hopelijk mooie dag.

Opmerking:

Voorzie aangepast stevig schoeisel, bij voorkeur wandelschoenen.

Een wandelstok is zoals steeds sterk aan te bevelen en is een enorme hulp bij het klimmen en dalen.

Het eerste deel van de wandeling is ruim 8km, het tweede deel is 5,5km.

Volgens de huidige Corona maatregelen in Duitsland is iedereen verplicht om zijn CST certificaat (volledig ingeënt) te kunnen tonen, en bij het betreden van en het rondlopen in het restaurant zijn mondmasker aan te doen. Gelieve daar rekening mee te houden!

Praktisch:

Vertrek met de autocar om 08.00u op het Boudewijnplein te Heusden-Zolder, terugkeer is voorzien tussen 21.00u en 22:00u

Deelnameprijs:

inbegrepen transport per autocar, een koffie/thee met gebakje bij aankomst, een middagsoep, een 2-gangen avondmaal, verzekering lichamelijke ongevallen:

       *54,00€ voor de leden Pasar en KWB

       *59,00€ voor niet-leden

Niet inbegrepen zijn de dranken, behalve koffie of thee ‘s morgens.

Je kan inschrijven voor deze prachtige daguitstap door het verschuldigde bedrag ten laatste tegen 10 mei te storten op rekening-nummer van Pasar: BE14 7845 8006 5783.

De inschrijving is pas effectief na ontvangst van betaling

Bij storting de vermelding Pasar, of KWB, of niet-lid opgeven, en graag ook Uw GSM nummer vermelden.  Dit wordt enkel gebruikt om U eventueel te contacteren indien nodig.

Belangrijk:

Annulering na 10 mei kan tot gevolg hebben dat bepaalde kosten niet kunnen gerecupereerd worden, en dat U mogelijk geheel of gedeeltelijk uw inschrijvingsgeld niet kunt terugbekomen.

Info:     

Arnold Vinck 0494.43.25.72 of Eric Heyligen 0475.52.04.99

pasarheusden@gmail.com

www.pasar.be/heusden

inschrijven bij: