Mosselen

Tijdens de voorbije samenkomst van ‘kwb-zomerkoken’ hebben we enkele verrassende recepten uitgeprobeerd op de BBQ.  Over de mosselen op oosterse wijze was iedereen het er roerend over eens dat dit een echte topper was.

Wij geven hier het recept met hoeveelheden bedoeld als hapje of onderdeel bij een grotere BBQ voor 4 personen.  Als hoofdgerecht moeten de hoeveelheden uiteraard aangepast worden en kan je een kookpot gebruiken i.p.v. pakketjes van folie.

Ingrediënten

1 kg verse mosselen

1 eetlepel gele currypasta

400ml kokosmelk

2 eetlepels arachideolie

2 fijn gesneden lente-uitjes

1 eetlepel geraspte gember

1 fijn gesneden chilipeper

1 geperst teentje look

1 eetlepel citroensap

enkele takjes verse koriander

Bereiding

Verhit de arachideolie in een (wok)pan en bak hierin de look, de lente-ui en de gember aan, voeg de currypasta toe en bak nog even op.

Blus de pan met het limoensap en giet de kokosmelk bij het geheel.  Laat nog 5 minuten verder pruttelen terwijl je goed roert.

Maak 4 pakketjes van de folie (liefst dubbel geplooid) en plooi ze goed dicht langs drie zijden.

Verdeel de mosselen over je pakketjes en overgiet ze met de kokosmelk.  Plooi nu ook de 4de zijde dicht.  Zorg wel dat je pakketje groot genoeg is zodat de mosselen genoeg ruimte hebben om open te gaan.

Leg je pakketjes op de BBQ tot de mosselen open zijn.  Als je pakketjes goed geplooid zijn en hermetisch dicht zullen de pakketjes na een tijdje bol gaan staan. Laat ze dan nog 1 à 2 minuten liggen en je mosselen zullen klaar zijn.

Strooi tenslotte de chili en de fijngesneden koriander in de opengesneden pakketjes.