Driekoningentaart
Ingrediënten

2 rollen bladerdeeg (kant en klaar)

125 gr amandelpoeder

125 ge suiker

125 boter

1 klein flesje amandel essence

3 eieren

1 boon

een klein beetje bloem

 

Bereiding

Verwarm je oven voor op 200°C.  Neem een grote mengkom en meng daarin je amandelpoeder, de suiker, de boter en het amandel-essence.  Klop daarna twee eieren (één voor één) onder het mengsel tot je een mooie gladde massa krijgt.  

Neem een ronde taartvorm (24 cm) en bestrooi die lichtjes met wat bloem.  Bedek de bodem en de rand (2 cm) met een vel bladerdeeg.  Snij de overtollige stukken bladerdeeg weg en prik wat gaatjes in het deeg op de bodem.

Schep de frangipanevulling in de pan en verdeel ze gelijkmatig.  Duw de boon in de vulling op ongeveer 5 cm van de rand.

Klop de dooier van het derde ei los met een klein scheutje water en bestrijk de rand van het bladerdeeg daarmee.

Snij het tweede vel bladerdeeg in een cirkel ter grootte van de bakvorm. Bestrijk de rand van de cirkel ook met het eigeel.

Leg het tweede vel bladerdeeg over de onderste laag en druk de randen aan.  Maak in het midden van de taart een gaatje in het deksel zodat lucht kan ontsnappen.  Bestrijk de taart met de rest van het eigeel.

Zet de taart gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.  Verlaag na dat kwartier de temperatuur tot 175°C en laat de taart nog 20 minuten verder bakken.

Smakelijk !