Zuurkoolquiche
Ingrediënten

1 Vel bladerdeeg

2 Theelepels mosterd

4 eieren

250gr Zuurkool uit blik, pot of zakje)

200ml room

1 eetlepel paneermeel

1 appel

kerrie, peper zout gedroogde peterselie

200gr Rookworst, geraspte kaas, bakboter

taartvorm van 24 cm

Bereiding

Werkwijze:

Verwarm je oven voor op 190°C.

Smeer je taartvorm in met een beetje boter en leg het bladerdeeg in je taartvorm.  Druk het deeg zachtjes aan tegen de rand.  Strooi 1 eetlepel paneermeel op de bodem.

Laat je zuurkool goed uitlekken.  Doe de eieren, de room en 2 theelepels mosterd in een kom en roer door elkaar.  Voeg de uitgelekte zuurkool toe.  Kruid naar eigen smaak met de kerrie, het zout en de peper.  Snij de geschilde appel en de rookworst in kleine blokjes en meng die ook in je kom.

Verdeel je zuurkoolmengsel in je taartvorm.  Bestrooi met een handvol (gratin)kaas.

Zet je quiche ongeveer 45 minuten in de oven.  Bestrooi met wat peterselie en dien warm op!

Smakelijk!