Quiz
activiteit
KWB Quiz -Epiloog
datum activiteit

Zoals aangegeven in ons ledenblad Leeft van december, zouden we nog een vervolg breien na deze, ondanks Corona, toch wel geslaagde activiteit.

We hadden beloofd om de opbrengst van dit gebeuren integraal te schenken aan twee door ons gekozen instanties namelijk Sint-Vincentius en Dienstencentrum ’t Weyerke.

Eerst klopten wij aan bij Sint-Vincentius waar wij werden rondgeleid doorheen de gebouwen gelegen in de Sint-Lutgardisstraat.  Spraakwaterval Stefan Was gaf ons intussen een overzicht van het reilen en zeilen van deze VZW die een verschil wil maken voor de mensen in armoede in Heusden-Zolder.  Een kleine 80 vrijwilligers zetten hun beste beentje voor om dit te verwezenlijken.
Onze cheque, ter waarde van 400 euro, werd tenslotte overhandigd en in dank aangenomen.

Een uurtje later werden we verwacht in Zolder bij ’t Weyerke, het dienstencentrum waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen rekenen op kwaliteitsvolle en gespecialiseerde zorg.

Na de hartelijke ontvangst en de overhandiging van onze cheque, voor dezelfde waarde als bij onze eerste stop, kregen we een woordje uitleg van Inge De Geyter.  Ook hier werd ons vlug duidelijk dat de afgelopen twee jaar, waar we allemaal gegijzeld werden door het Corona-geval, niet van de makkelijkste waren.  Nadien werd ons ook nog uitgelegd wat de plannen waren voor de toekomst op de sites in Zolder en in Heusden.

Met een gevoel van ‘contentement’ keerden wij terug huiswaarts met de wetenschap dat we een steentje hebben kunnen bijdragen ter ondersteuning van beide mooie verenigingen van Heusden-Zolder.

Verslag; Ludo Engelen