De Bark
activiteit
Fietsenactie De Bark
datum activiteit

De voorbije maanden hebben wij samen met de andere KWB-afdelingen van onze gemeente en de fietsersbond fietsen ingezameld voor de bewoners van De Bark.  Deze actie mogen we gerust een groot succes noemen: we kregen 45 fietsen

(waarvan 13 in Heusden-Centrum) die meestal nog in goede staat verkeerden.

Op 13 mei hebben we deze fietsen overhandigd. De directie van De Bark had er een feestelijk moment van gemaakt met enkele toespraken en een receptie voor KWB’ers, fietsersbond en bewoners.

Het meest hartverwarmend waren toch de reacties van de bewoners zelf bij het zien van de fietsen.  Die gingen van een ‘smile’ van oor tot oor tot vechten tegen tranen van geluk!  Tot hun spijt moesten ze nog even wachten om de fietsen in gebruik te nemen.  De directie had samen met de vrijwilligers van de fietswerkplaats een systeem uitgewerkt waardoor iedereen verantwoordelijk werd voor zijn/haar eigen fiets.

Eén verhaal willen we hier toch even vertellen.  Een jonge student gebruikte door de week een stokoude, gammele, krakende fiets om naar school te rijden.  In het weekend reed hij daarmee ook op en af naar Diest om in een taverne als jobstudent te gaan afwassen.  Hij was de eerste die een fiets toegewezen kreeg.  Zijn reactie alleen maakte deze actie al de moeite waard!

Dank aan allen die een fiets schonken namens onszelf, de directie en begeleiders van De Bark en vooral van de bewoners zelf! (meer foto’s op onze website :Fotojaar 2022