350 gr pompoen schijven (De pompoenschijven zijn ook klant-en-klaar verkrijgbaar. De butternut-pompoen is het smakelijkste maar je kan alle soorten gebruiken.)
1 teentje knoflook
olijfolie
500 gr mager rundsgehakt
400 gr tomatenpulp
1 flinke ajuin
1 eetlepel Italiaanse kruiden
200 gr ricotta,
35 gr geraspte kaas voor gratin
- Verwarm je oven voor op 180°.
- Schil de pompoen en snij in zo dun mogelijke schijven.
- Snij de ui en het teentje knoflook in fijne stukjes.
- Doe wat olijfolie in een pan en laat de stukjes ui en knoflook glazig worden.
- Laat nu het gehakt zachtjes meebakken (goed roeren).
- Als het gehakt gebakken is, voegen we de tomatenpulp, de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe. Voeg peper en zout toe naar eigen smaak. - - Laat dit mengsel ongeveer 10 min sudderen op een zacht vuur.
- We maken ondertussen de ricottasaus door de ricotta te mengen met de Parmezaanse kaas.
- Neem een ovenschotel en vet die in met een beetje olie.
- Schep een beetje van het gehaktmengsel in de ovenschaal en verspreid dat over heel de bodem.
- Leg nu een laag pompoenschijven. Besmeer die schijven met de ricottasaus. Herhaal dit tot je ingrediënten op zijn.
- Bestrooi de lasagne met de kaas voor gratin.
- Bak je pompoenlasagne 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de lasagne na het bakken even afkoelen, snij in stukken en laat het smaken!