Pompoenlasagna
Ingrediënten

350 gr pompoen schijven (De pompoenschijven zijn ook klant-en-klaar verkrijgbaar. De butternut-pompoen is het smakelijkste maar je kan alle soorten gebruiken.)

1 teentje knoflook

olijfolie

500 gr mager rundsgehakt

400 gr tomatenpulp

1 flinke ajuin

1 eetlepel Italiaanse kruiden

200 gr ricotta,

35 gr geraspte kaas voor gratin

Bereiding

- Verwarm je oven voor op 180°.

- Schil de pompoen en snij in zo dun mogelijke schijven.

- Snij de ui en het teentje knoflook in fijne stukjes.

- Doe wat olijfolie in een pan en laat de stukjes ui en knoflook glazig worden.

- Laat nu het gehakt zachtjes meebakken (goed roeren).

- Als het gehakt gebakken is, voegen we de tomatenpulp, de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe.  Voeg peper en zout toe naar eigen smaak. -  - Laat dit mengsel ongeveer 10 min sudderen op een zacht vuur.

- We maken ondertussen de ricottasaus door de ricotta te mengen met de Parmezaanse kaas.

- Neem een ovenschotel en vet die in met een beetje olie.

- Schep een beetje van het gehaktmengsel in de ovenschaal en verspreid dat over heel de bodem.

- Leg nu een laag pompoenschijven. Besmeer die schijven met de ricottasaus.  Herhaal dit tot je ingrediënten op zijn.

- Bestrooi de lasagne met de kaas voor gratin.

- Bak je pompoenlasagne 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven.

- Laat de lasagne na het bakken even afkoelen, snij in stukken en laat het smaken!