tiramisu

Met dank aan Libelle lekker

Ingrediënten

400gr aardbeien

8 boudoirkoekjes

60gr suiker

een scheutje Amaretto

250gr Mascarpone

2 eieren

2 zakjes vanillesuiker

1 kopje sterke koffie

Bereiding

Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer.

Splits de eieren. Klop de eidooiers samen met de mascarpone en de suiker luchtig.

Klop de eiwitten samen met de vanillesuiker stijf. Schep voorzichtig door de mascarponecrème en meng goed.

Meng de koffie met de likeur. Breek de lange vingers en wentel de koekjes door de koffie. Bedek de bodem van hoge glazen met koekjes, enkele aardbeien en een lepel mascarponeroom. Herhaal tot de ingrediënten zijn opgebruikt. Eindig met een flinke laag mascarpone.

Zet de glaasjes ten minste 3 uur in de koelkast en serveer met een blaadje munt.