Coctail

In de zomer willen wij weleens origineel uit de hoek komen met een speciaal drankje tijdens een barbecue of bij een gezellige babbel op het terras.  Vandaag willen wij het eens hebben over de steeds populairder wordende biercocktails.

Een biercocktail is een cocktail die gemaakt wordt door bier te gebruiken als hoofdbestanddeel en dat te mengen met andere ingrediënten zoals gedistilleerde dranken, zoete elementen of fruit.

Bovendien bevatten ze meestal minder alcohol dan cocktails op basis van wodka, rum, … Je kan er zelfs een alcoholvrije mocktail van maken door de 0.0 versie van de bieren te gebruiken.

Natuurlijk kan je hier ook zelf eindeloos ‘experimenteren’ met verschillende smaakcombinaties: zuur-zoet, bitter-zoet, scherp-zacht, …

Wij geven hier 2 smaakvolle voorbeelden.

Ingrediënten

Cocktail 1

100ml suikersiroop

100ml citroensap

30cl sinaasappelsap

40cl bier

2 sinaasappelen

ijsblokjes

cocktail 2

- 1 flesje oude kriek

- 100ml schuimwijn

- 1 eiwit

- 2 eetlepels citroensap

- 4 eetlepels rum of rumsiroop

- 1 snuifje zout

- gesuikerde kersen

Bereiding

Cocktail met Palm, blonde Leffe of Hoegaarden en sinaasappel (4p)

- snij de sinaasappelen in plakjes

- Vul de glazen met ijsblokjes en enkele plakjes sinaasappel

- Vul een karaf met de suikersiroop en het citroen-sinaasappelsap

- Vul de glazen ongeveer half met deze mengeling

- net voor het serveren vul je de glazen verder aan het gekozen bier

Cocktail met kriekbier en rum (4p)

- Verdeel de kriek en de schuimwijn over 4 cocktailglazen

- Klop het eiwit tot schuim en meng het voorzichtig met het citroensap, de rum en een snuifje zout. ( klop het eventueel nog eens op)

- Lepel het op de cocktailglazen en werk af met een kers op de rand van het glas

- een mooi glas, een schijfje fruit of enkele bessen geven je cocktail meteen een extra uitstraling