Kinderkoken
activiteit
Kinderkoken
datum activiteit

Wat al lang op de agenda van KWB Heusden-centrum stond en steeds door corona uitgesteld werd, kon eindelijk doorgaan op donderdagnamiddag 13 april van 14 tot 17 uur

Het ‘kinderkoken’ werd omgetoverd tot het ‘kinderbakken’ en maar liefst zestien ingeschreven kids tussen de leeftijd van 6 tot 12 jaar wilden graag meewerken.  De kleine bakkertjes konden een keuze maken tussen 3 verschillende gebakjes namelijk, fruitige bijencakejes; zonnekoekjes en chocoladekoekjes.

De feestzaal van de Kring werd omgetoverd tot een bakzaal.  Alle ingrediënten werden zorgvuldig afgewogen, gekneed of geroerd tot een homogeen beslag.  Onder het toezicht van helpers werden de gebakjes en koekjes mooi gebakken.  Na de baktijd even de koelkast in om af te koelen en wanneer ze genoeg afgekoeld waren konden de kinderen zich amuseren met het versieren van al wat ze gebakken hadden.

Het enthousiasme droop er vanaf bij de kinderen.  Vol overgave werd er gewerkt om toch maar de mooiste creatie te creëren.  Hun eindresultaat konden ze aan hun ouders laten zien en die waren meer dan stomverbaasd dat hun zoon of dochter dit kon.  Het was een bijzonder boeiende namiddag zowel voor de kinderen als voor de helpers.

Of hun gebakjes in de smaak gevallen zijn, dat zullen we achteraf wel te weten komen.  En de geur van vers gebakken koekjes zal nog een tijdje blijven hangen in de neuzen van de ouders.

 

https://www.kwbheusdencentrum.be/kinderkoken-bakken