chocolade eieren
Ingrediënten

8 holle chocolade paaseieren ( eventueel een paarreserve tegen eventuele breuk)

Voor het mascarponemengsel:

* 250gr mascarpone

* 3 eetlepels 'vanille-yoghurt

* sap van een halve cotroen

* 1 zakje vanillesuiker

Voor de lemond curd:

* 200gr fijne kristalsuiker

* 125gr roomboter

* 2 geklutste eieren

* 2( gewassen citroenen ( dit is teveel voor wat je nodig hebt maar je kan de rest later nog gebruiken)

 

 

Bereiding

De lemon curd:

Rasp de schil van de citroenen en doe het raspel in een mengkom.  Pers het sap uit de citroenen en hou dat even apart.  Doe het raspel, de suiker en de roomboter in de mengkom en laat dit au bain marie smelten (mengschaal in een ketel warm water).  Als de boter volledig gesmolten is voegen we 2 geklutste eieren en het citroensap toe.  Verwarm de curd nu op een laag vuurtje (au bain-marie) tot hij de gewenste dikte heeft (cfr advokaat).  Vergeet niet regelmatig te roeren.  Dit kan 15 à 20 minuten duren.

Giet de lemon curd in een platte schaal en dek af met huishoudfolie.  Met de folie op de curd vormt die géén velletjes.  Laat de curd afkoelen in de koelkast.  Eens afgekoeld kan je hem in een bokaal met deksel doen.  (Deze curd kan je ongeveer 2 weken bewaren in de koelkast als je er zolang zou kunnen afblijven.)

De paaseieren:

    Meng de mascarpone met 3 eetlepels (vanille)yoghurt, de vanillesuiker en het sap van een halve citroen.

Snij de paaseieren voorzichtig open met een gekarteld mes.  (Dit kan je best niet door de kinderen laten doen.)

Vul de paaseieren met het mascarponemengsel en leg daarop een beetje lemon curd die het eigeel voorstelt.  Bewaar de paaseieren in de koelkast tot vlak voor het opdienen.

Veel plezier en smakelijk