Westvleteren
activiteit
Trappist avond (Westvleteren)
datum activiteit

Trappistenavond: Westvleteren 

Op vrijdag 30 september was het eindelijk zover: we werden ondergedompeld in allerlei wetenswaardigheden over de trappist uit West-Vleteren.

Er werd natuurlijk over véél meer dan alleen het bier gepraat.  Zo hoorden we heel wat over o.a. het ontstaan van ‘abdijbieren’, het ontstaan en geschiedenis van het klooster in West-Vleteren (Sint-Sixtusabdij), het leven in het klooster, andere trappisten, andere producten uit ‘trappistenkloosters’, …

Daarbij ontbraken de nodige anekdotes niet.

Het trappistenbier speelde uiteraard een hoofdrol tijdens de avond.  Zo kregen we eerst een ‘blonde Westvleteren’ voorgeschoteld.  Daarna kregen we een Sint-Bernardus te drinken wat we vreemd vonden.  Blijkbaar was daar een goede reden voor: Sint-Bernardus wordt nog steeds gebrouwen volgens het oude recept van Westvleteren.  Tot slot besloten we het officiële deel van de avond met de alom geprezen donkere ‘Westvleteren 12’.

Nadien was er gelegenheid om gezellig na te babbelen en dat hebben we ook gedaan en ook de rest van de voorraad werd soldaat gemaakt.  Kortom zoals zo dikwijls was het weer meer dan de moeite waard om uit onze zetel te komen!