Kippensoep

Je kunt de soep meteen eten, maar de volgende dag is hij is meestal nog lekkerder. Als je nog een petroleumstel hebt dan is dit superhandig om de kippensoep op te maken. Je vindt ze ook wel op rommelmarkten en ze werken prima op lampenolie. Je kunt de soep ook langzaam garen op een vlamverdeler, zo’n zwart, rond plaatje voor op het gasfornuis.

 

Ingrediënten

-

2 l water

2 Kippenbouten (ongeveer 800gr)

1 ui

1 prei 

2 stengels bleekselder

1 winterwortel

1 stukje Foelie

2 laurierblaadjes

6 zwarte peperbolletjes

zout

1 hand vol vermicelli

Vers gesneden peterselie

 

Bereiding

Doe het water met de kippenbouten in een grote pan en breng het aan de kook.

Maak de groentes schoon en snijd ze in stukjes.

Voeg de groentes en de specerijen toe en breng opnieuw aan de kook.

Zet de pan met soep vervolgens op een laag vuurtje.

Laat het zo enkele uren zachtjes pruttelen.

Haal de kippenbouten uit de soep en haal het vlees van de botten.

Trek het vlees in kleinere stukjes en doe het weer terug in de pan.

Voeg nu ook de vermicelli en de peterselie toe en laat de soep nog een kwartiertje doorpruttelen.